To Top

ERASMUS

Fájl neve Méret
An Adobe Acrobat file Calendar 363.4 KB
An Adobe Acrobat file ANUNT 3.45 MB
AZ ISKOLA IMAGÉNEK ÉPÍTÉSE PROJEKTEK ÁLTAL →

AZ ISKOLA IMAGÉNEK ÉPÍTÉSE PROJEKTEK ÁLTAL

Az iskola vezetősége olyan reklámtervet kell kidolgozzon és frissítsen, amely kiemeli az intézmény szerepét a diákok tudományos, szociális, érzelmi, esztétikai és testi fejlődésében. Az intézményről kialakított kép fontos és mérhető eredményekkel egészül ki, mint a végzősök száma, diákok eredményei, végzettek munkaerőpiacon való elhelyezkedése, egyetemekre való bejutás.

Az iskola imagét a minőségi oktatás, az egyénre szabott tanítás, az oktatási ajánlathoz való hozzáférhetőség, a diszkrimináció kiszűrése, az órákon kívüli tevékenységek jelenléte emelik.

A legtöbb tanintézmény esetében prioritást élvez az esélyegyenlőség és a minőségi oktatás nyújtása. Ez alól nem kivétel a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum sem.

Nagy a módszerek tárháza, ha az image építésre vonatkozó terv célkitűzéseit szeretnénk gyakorlatba ültetni. Intézményünkben a diákok teljesítményének növelésére, tudományos, szociális, érzelmi, esztétikai és testi fejlődésük fejlesztésére többek közt a ROSE és az ERASMUS + programokat hívtuk segítségül.

A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum diákjainak lehetőségük nyílt ERASMUS + programokban részt venni. Ezek az Európai Unió által 2014-2020- as időszakban szervezett oktatási, ifjúsági és sportprogramjai a legsikeresebb és leglátványosabb eredményű kezdeményezések közt voltak.

A 2018-2019 – es tanévben nyolc X. osztályos szakiskolás diákunk három hetes szakmai gyakorlaton vet részt Lengyelországban, Wroclaw-ban. A gyönyörű környezetnek köszönhetően  diákjaink a szakmai tapasztalatok mellett rengetek szép emlékkel térhettek haza. Az ott töltött három hét alatt a wroclawi bútorgyár több munkapontján is dolgoztak a diákok, szabadidejükben kirándulásokon és museumlátogatásokon vettek részt. Az Auschwitz-Birkenau-i egykori haláltáborban tett látogatás felejthetetlen tapasztalat volt.

A X. D osztály környezetvédelmi technikus szakos diákjai közül tizenhaton Portugáliában , Liszabonban vettek részst szakmai gyakorlaton. A tökéletes szervezésnek köszönhetően a program minden pillanata valami újat, valami fenomenálisat nyújtott. AZ első héten a diákok a Liszabon-i Kémia Egyetem laboratóriumaiban végeztek kisérleteket. A második és harmadik héten a Dr. Ricardo Jorge Nemzeti Egészségügyi Kutatóközpont laboratóriumában dolgoztak.

A tanulók érdekfeszítő kurzusokon vettek részt, a legmodernebb felszerelésekkel ellátott laboratóriumokban dolgoztak és szakmai fejlődésük szempontjából nagyon hasznos kisérleteket végeztek.

 A 2020-2021-es tanévre is van egy megnyert Erasmus project, de még nem tudjuk, hogy a járvány miatti korlátozások mennyire teszik lehetővé a lebonyolítását. A jelenlegi helyzet rányomja a bélyegét a teljes oktatási rendszerre, így ezekre a projektekre is, de szerencsére vannak olyan projektek is, amit online is le lehet bonyolítani. A ROSE (program educational pentru licee – oktatási program líceumok számára) project ezek közé tartozik.

Az iskolánkban futó project címe Felkészülten az érettségire. A projektet a 2018-2019-es tanévben nyújtotta be az intézményümk, ebben a tanévben indult be és három éves lefutásu. A program fő célkitűzése az iskolai jelenlét és az eredmények javítása, az érettségin való részvétel és a sikeresen érettségizők arányának növelése diákok potenciáljának kiaknázásával, a formális és nonformális oktatás minőségre vonatkozó standardok betartásával.

A program a szakmai tanácsadásra, a szakmai, szociális és érzelmi fejlődésre helyezi a hangsúlyt.

A program a három év alatt résztvevők:

- évente 80 diák a IX-XII osztályokból, akiknek a képességi vizsgán vagy az előző tanévben gyenge vagy közepes eredményt értek el  román nyelv és irodalomból.(2 tanár)

- évente 80 diák a IX-XII osztályokból, akiknek a képességi vizsgán vagy az előző tanévben gyenge vagy közepes eredményt értek el  matematikából (2 tanár)

- évente 60 diák a IX, X, XII osztályokból, kommunikációt, kritikus gondolkodást, szövegértést fejlesztő tevékenységek magyar nyelv és irodalomból (2 tanár)

- 20 diák a XII osztályokból, akik biológiából érettségiznek vagy gyenge az eredményük az előző évben (1 tanár)

- 20 diák a XII osztályokból, akik kémiából érettségiznek vagy gyenge az eredményük az előző évben (1 tanár)

- 60 diák a IX-XII osztályokból(évente 20) pszichopedagógiai és szakmai tanácsadáson az iskolapszichológussal, 

- 120 diák a IX-XII osztályokból transzdicliplináris felzárkóztató táborokban, ami minden tanév vlégén tartódik(járványügyi korlátozásoktól függően)

A tevékenységeken kívül a projektben szereplő beruházások:                               60 bucăți mobilier individual(bancă+scaun), 3 catedre, 3 bucăți de tablă verde, 3 smart TV, 3  videoproiectori, 3 flipcharturi, o multifunctională, 21 laptopuri, 16 buc camera web pentru videoconferințe și o tablă interactivă. 

Az órákat online is meglehet tartan és ezt a tervezett beruházások is segítik, így meggyőződésem, hogy a project sikeres lesz, javítani fogja az érettségi eredményeket és az iskola imagét.

ERASMUS+ programban Lisszabon →

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

BARÓTI SZABÓ DÁVID
TECHNOLÓGIAI LÍCEUM

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account